"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

20 септември 2017

Случаят "Бургас" с укро-фашистите и "Нощните вълци"


Агентите на българските служби за сигурност деградираха до facebook-тролове. По цял ден и цяла нощ висят в социалната мрежа, за да докладват с цел блокиране страници и лични профили на хора, струващи им се политически некоректни и обществено опасни. Както сподели с мене преди години един мой приятел от техните среди, който в църквата се изживяваше като пазител на българската държавност: "Целият ти блог изчетох - публикация по публикация и не намерих и дума, с която да те улича като враг на владиката". А човекът търсил и едничкото, което намерил, била една моя "Апология на п...та", злапоставяща ме принципно, без никаква връзка с владици, попове и прочие, която разпечатали с общи приятели и отнесли в митрополията. Но понеже Владика тогава беше човек нормален, предизвикали само смях... Стана ми жално тогава за него - блогът по онова време броеше около 1500 публикации - някои дълги и предълги.

Две години след инцидента в Бургас при посрещането на законно шестващия мото-клуб "Нощни вълци" от Русия с боя между украинските националистически провокатори и членове и симпатизанти на Българския Воински съюз "Васил Левски", следствие и прокуратура излизат с абсурдно обвинение, а службите за сигурност дебнат из социалните мрежи да не би някой да разпространява възражения и опровержения срещу неговата абсурдност.

Обвиняваме БХК, обвиняваме Сорос, обвиняваме даже facebook. Защо? Защото българската тъпа политическа ченгетура в договорка със следствие и прокуратура не умее нищо друго, освен да симулира активност и да "маже и дозамазва" след гафовете и безотговорните решения на българските институции.

А какво се е случило точно в Бургас? Група укро-фашистки провокатори причаквали участниците в мирния поход на руската пропутинска група "Нощните вълци", за да протестират посвоему, също уж мирно, макар с обидни лозунги, викове и плакати. Мирната провокация на мирните провокатори в други държави не била тъй мирна, където техни активисти са и били преследвани от закона, защото контрадемонстрациите им там приличали повече на терористични актове с ескалация на насилие, отколкото на мирни контрапротести. Без разрешение от властите да провокират и контраафишират възгледите си, както и явно изненадани от засиления полицейски контрол, укро-фашистите решили да насочат в друга посока своята провокация. И вместо да нападнат моторизираните руски рокери и техни последователи, се насочили към кафенето на близка бензиностанция, където видели да се вее българският национален флаг в ръцете на насядали по масите българи.

Опитали да се гаврят със закусващите български патриоти, които правилно разпознали като русофили, след което налетели на старица и млада девойка на другата страна на бензиностанцуята и неочаквано яли бой от членове на Воинския съюз.

* * *

Две години след инцидента, най-сетне казваме, защото на подобни неща в нормална държава се отреагира веднага, явно под давлението на либералните неправителствени и правозащитни организации, българската прокуратура излиза с решение: хулиганите, подлежащи на съд, който ще се проведе в Бургас утре, са не "укротата", а защитилите се от провокациите и гаврите им българи.

* * *

Ние не обсъждаме сега правото на самозащита в юридически аспект, каквато компетентност нямаме. Ние не обсъждаме и конкретната ситуация, на която не сме били очевидци. Искам да обсъдим друго. А именно как така при това сложно геополитическо и международно положение в страната са допуснати да се организират за подобни провокации групи, инкриминирани за дейността си в редица европейски държави, украински фашистки ултраси? Къде са били агентите на българските служби за сигурност, та въобще да го допуснат? Е, как къде бе?! Във facebook, по сайтове и блогове. А там какво са правили? Разбира се, дърпали са си маркучите, щото "укротата" именно чрез... facebook са се организирали. 

Аз ще бъда утре сутрин пред съда в Бургас, за да протеститам срещу антибългарските решения на българските институции. А вие?

Няма коментари:

Публикуване на коментар