"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

30 май 2017

Приключенията на митр. Живко Манекена и Ир. Кр.


Един български църковен мУтрополитИК (българската версия на митрополита) тия дни рекъл във facebook на обща наша приятелка: "Не мога да те добавя официално в списъка ми с приятели, защото оня - Портос ще го види това мое действие и ще напише "нещо мръснишко за нас двамата".

Негово Високопреосвещенство Живко го моля да не се притеснява, нищо няма да напиша за "тях двамата" с (...), защото на първо място съм Рицар и нивга не бих си позволил да му разваля "романса" с И. К. (майката на Д. П.) и на второ място, защото от първа ръка зная, че нашата обща приятелка (...). го намира за не по-хубав от ди-джей в селска дискотека.

Но друго е по-чудно в разсъжденията на един митрополит на огромна епархия, който едва би трябвало да намира време да си прочете електронната поща - той смята, че всички сме като него да следим денонощно "кой какво лайква и кой с кого е приятел във facebook", което даже да имах времето, аз не бих правил, защото не е никак нормално, нито ми е интересно. Праввил съм го само веднъж в живота си за около месец-два, поради любовна ревност към една женска персона - това е нещо изключително изтощително психически само по себе си, а правено във виртуална среда пък, наподобява "въртене в кръг из ада". Но този човек явно вярва, че лично е обект на постоянно внимание и следене от всички. Може би си мисли, че всички facebook-потребители искаме да спим с него?!


+Живко в обятията на И. К:



...А когато + Живко разбра, че И. не е... мъж:



следва Друзила и Ботушчето в с. Горни Лозен (история в плевнята на Татко Методи)
/от поредицата "Помниш ли 9 юли?!"/

8 коментара:

  1. Портос, моля те разкажи нещо за дружбата между м'фтия и патриарх, която се манифестира всяка година на вечерята "ифтар".
    Аз зная това: мюсулманите (според Корана) считат за неверник всеки, който не вярва в думите на техния пророк. И мисля, че за да докаже, че християните са вярващи, а не неверници, патриархът им ходи да разговява с ходжата. Ти какво ще кажеш? Колко престижно е това пред кръвта за българските мъченици за Христа и целия лик на българските светии? И понеже патриархът не се срамува, трябва ние да се срамуваме, нали?

    ОтговорИзтриване
  2. Беше ми съученик Живко в Богословския факултет. Беше едно симпатично момче и се чудя кой го тласна в обятията на Пловдивския мутрополитик. Съжалявам, че услужва на такива ..

    ОтговорИзтриване
  3. Относно видеото ти за антихриста искам да кажа ,че този култ е мечта за масоните и др гей-общества.Такова нещо няма да има.Ще има един хахо дето ще се представя и мисли за бог като вартоломей и митрополитчо николай, и ще прави лъжливи знамения за да привличи хората както египтеските фараони и други езически гурута с бесовете на времето.Основното събитие ще е Идването на Господа Иисуса Христос и неговия съд,защото ще дойде само за съд и след това Царството му не ще има край,а този персонаж дето толкова величаете ще остане само по гащи когато се изправи срещу Годпод Иисус Христос.А самият портос е агент на масоните,който има за цел да унищожи Православието.

    ОтговорИзтриване
  4. Това не успях да го свържа - как така Антихрист е просто един хахо и комик, дето в нищо няма да успее, а е просто масонска и гей (?!) фикция, "партенка", мит, а някакъв блогер с псевдонима Портос е истинският агент на масоните, чрез който мислят да успеят "да унищожат православието"??

    ОтговорИзтриване
  5. българския робин худ6 юни 2017 г. в 18:04

    Като е бандит защо вика полиция като някой се опита да го одраска,отделно той е "духовен" баща на почти цялата бпц и всеки се надува че му е приятел като почнем от атонците до незнам си къде.Малее българския робин худ два пъти искал да му гепи колата.За какъв гангстер става дума?

    ОтговорИзтриване
  6. Интересно Зилотоста само роля ли е на Николай.Защото преди години бил посрещнал Вартоломееца с огромна любов и то по нов стил.

    ОтговорИзтриване
  7. Абсолютна роля под маска са ревността и консерватизмът му на +Николайчо Коката. Даже ще кажа и нещо повече - кръгът около него целево популяризира допълнително зилотщината, защото това е едничката мисловна система, която тоя разбира, затова и може убедително и в тон да плещи със зилотите и да им приглася - колкото повече се зилотизира БПЦ, толкова повече "електорат" ще има като бъдещ патриарх леля +Кокаинчо.

    А Вартоломей Вселенски е бил посрещнат радушно тогава, защото Николайчо все още си е въобразявал, че ще успее да го омае и да му се хареса. Ако се беше харесал Вартоломею, днес нямаше да имаме по-голям икуменист в БПЦ от митрополит Николай

    ОтговорИзтриване