"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

17 април 2017

Патриоти, мафиоти и идиоти (Петър Низамов и българските демони)


продължава от:
Към БХК за бурките, съботяните и мускетарите
Към БХК за опълченците, бензина и полицията
Капитан "Кънтър Страйк" и полицията

Помня бях още в Белград, когато в български медии чрез интернет прочетох една доста забавна новина – група шиптъри (косовски албанци – мюсюлмани) се опитали да се установят в България, влизайки през Враня в Кюстендил. Първото нещо, което направили било, че се пробвали да отнемат от местните български цигани бизнеса с крадени коли - "автоджамбазлъка", както е по-популярен разговорному... Но тогава нашите цигани, на които им се носи слава, че уж са страхливи и от тях ще чуеш често-често „Бате, не ме бий бе, бате!”, осъзнали, че останат ли без тоя бизнес, ще им се наложи наистина да работят, извадили пистолети и пушки, така че настанала съвсем истинска престрелка, като в стар хубав уестърн, само че, не като между бледолики или между индианци и бледолики, ами между две групи „индианци”. И българските цигани изгонили щиптърите обратно там, откъдето са дошли.

Ние от тая симптоматична случка можем да си направим доста изводи, като например, че междуетническият и граждански мир в България го дължим на факта, че в държавата се шири корупция, почти легализирана престъпност и институционално безхаберие. Очевидно в момента, в който полицията и съдът престанат да толерират циганската престъпност, да си затварят за нея очите, че даже и да участва в тая престъпност, чрез която доста голяма част от това население живее, при това доста прилично и комфортно живее, без да полага честен труд, ще е краят на гражданския мир, пистолетите ще се извадят по улиците посред бял ден и срещу нас. Но не ни е това сега темата.

Нашата българска действителност и манталитетът ни раждат сюжети, които понякога са симпатично-забавни, но и понякога не съвсем. Симпатяга е например патриотът краен националист чичо Наско от село Константиново, който мене лично ме познава от дете и с когото работихме известно време заедно като охранители в магазините на „Пикадили” във Варна наскоро... Чичо Атанас пристигнал веднъж на някаква сбирка, на която се срещали патриотичните организации на ниво ръководства и официални представители във Варна. Всеки представил организацията или партията си, а като стигнали до Атанас и го попитали кого представлява, той уверено изтърсил:

- Аз представлявам две facebook-страници – „Белият лъв” и”Белият гълъб”!

Разказах, припомняйки му я, научената от общи познати случка, докато бяхме заедно на смяна, превивайки се от смях, а той невъзмутимо ме сряза:

- Какво се смееш като някоя лека жена бе?! Лъвът и гълъбът са древни прабългарски символи! Отделно от страниците имам около двеста групи: „Войводско движение”, „Гражданско неподчинение” и пр., и пр., и пр...

Оттогава, ядоса ли ме с нещо, докато сме на работа, започвах да го преследвам и да го „тровя”:

- Ако направиш страница на гейовете патриоти, кръсти я „Белият делфин” или по-добре даже "Белият фавн", ако ли пък направиш прабългарска хумористична страница във facebook, кръсти я „Белият крокодил”!

А той подтичва ядосан пред мене из магазина и сумти.

...Веднъж Наско обявил граждански протест и се обърнал към момчетата от една от патриотичните организации за подкрепа – те ходят да охраняват протестите и митингите на различните патриотични групи и партии, за да няма хулигански прояви, провокатори и пр. Призовал да излязат на протеста всичките му читатели и членове на двете страници и двестата групи. На протеста му се появили, разказаха ми запознати, точно... двама души протестиращи. Почти съм сигурен, че единият от тях е бил познаващият ме също от малък-маленечък лапишиляк чичо Доньо. Кой е бил третият с тия двамата за мене остава загадка, едва ли е бил чичо Иван, щото чичо ви Иван е половин грък и е страхлив много, може чичо Цанко от София да е бил, ако случайно е гостувал у Иванови, да е отишъл да гледа сеир, софиянци си ги знаем, че са сеирджии.

Темата ни обаче сега е за някои особени видове „патриоти”, които не са нито забавни, още по-малко са симпатични. Историите им са много грозни и жалки. Един такъв беше повелият към Троянския манастир, за да го чистят от „монаси педерасти”, националистите на Павел Чернев поп Силвестър Янакиев от Сливен. Тогава те „изчистиха” манастира от хомосексуалистите уж и въдвориха с принуда и натиск за игумен на тяхно място... педофил. Други такива „патриоти” са патрулиращите ужким по българо-турската граница, заедно и по-точно около четите с доброволци, в чиито организационни редове никога не са били, но са се занимавали винаги главно с мародерства самосиндикално, защитени в един момент от тези организации, поради прибързано чувство за съпричастност, но впоследствие дистанцирани от самите тях. Те не са нито смешни, още по-малко пък симпатични в чудатостта си, защото тая тяхна „чудатост” е добре премерена. Това са група нарко-дилъри, действащи в Бургас, сами зависими от дрогата, която продават и за тях тази дейност е преди всичко бизнес.

От една страна мародерстват, дообирайки нелегалните бежанци от Близкия Изток, които вече са наполовина обрани от самите прекарващи ги каналджии и съвсем не е изключено „каналджии” и „пазачи-патриоти” в случая да действат заедно в синхрон, в договорка. От друга страна един от водачите им обикаля редица европейски държави междувременно, като да речем Чехия, където наскоро се е изявил, събирайки за „каузата” на защитата на Европа от радикални ислямисти на българската граница огромни количества с екипировка и оборудване за патрулирането от доверчиви чехи. Това е Юлиян Ангелов Иванов от Пловдив, съратник на Петър Низамов – Перата от Бургас, който съвсем по дребно-тарикатски, докато се облагодетелства, паразитирайки върху името и престижа на организациите, неискащи и да знаят ни него, ни Перата, отдавна дистанцирали се изцяло от тях, не спира и да плете интриги срещу тях за отмъщение, задето е пренебрегнат. Юлиян и Перата заявяват, че даже викат и медии, пред които да „алармират”, как били изпращал цели тирове от чужбина с екипировка и оборудване за патрулирането на доброволците именно на тия организации, за каквито тирове никой нищо не е чул у нас, а от въпросните организации уж ги били продавали лидерите с цел лично облагодетелстване. А истината е всъщност, че благодарение на системната злоупотреба с помощите за четите ужким, самият Юлиян от обикновен бачкатор и бекярин в Чехия, вече има своя собствена фирма там с три фирмени автомобила.

Изживяващият се като „съвест на патриотите” Перата Низамов, като антиглобалист и едничък „честен сред четниците”, е разследван от бургаската полиция за мародерства над нелегални бежанци чрез организирана престъпна група. Докато тече разследването впрочем, той и ортаците му отправят заплахи и грозни псувни към полицаите, заснети от камерите на телевизия СКАТ, а сам прави фото-колажи, непристойно подиграващи главния раследващ го полицай Албена Кръстева. На тия колажи той се представя като спасител на самата разследваща полицайка, опитващ се да я предпази от хипотетичните издевателства на мигрантите ислямисти, пък тя не разбира това и дори се опитва да му попречи.

Докато Перата твърди, клеветейки, въпреки всички налични документи, че активисти и функционери на отритналите го четници са осъждани уж вече за схеми с финансово източване на други НПО-та отпреди това, което е абсурдно, защото няма как да се регистрира  НПО от хора, които вече са осъждани за „източване на НПО-та”, самият Низамов отдавна би трябвало да обитава някой български затвор, но за съжаление такова ни е правораздаването в България - по всички обвинения той е "оправдан", освен тези за хулиганство, средни и леки телесни повреди и разрушаване на чуждо умущество, довели до две присъди, но не и до затвор, което наистина би трябва да изумително за всеки, който е гледал кадрите от поведението му по телевизия СКАТ към бургаските полицаи, а повече по темата може да се види ТУК

За съжаление и новият ни президент ген. Румен Радев, който спечели изборите главно заради заявката си, че ще засили военното присъствие на южната ни граница, „песен” подета по време на предизборната кампания и от лидерката на БСП Корнелия Нинова, издигналата го за кандидат на дъртата червена курва, наречена Българска Левица, не изпълни нищичко от тези си заявки и обещания. А беше нормално и очаквано доброволците патриоти от четите да бъдат легализирани като гражданско опълчение, вместо да продължават да функционират като НПО-та и сдружения, за да бъде дейността им подпомагана и по-добре опекунствана от държавата, та да не са толкова уязвими за интригите на разни пловдивски и бургаски престъпни интриганти и тарикати, духовни приемници на "поборника" Спас Турчев, ако го помните кой беше от сагата на Николай Хайтов за Капитан Петко Войвода...

Приложение - колажите на Перата за полицай Албена Кръстева:







Няма коментари:

Публикуване на коментар