"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

21 декември 2016

Митрополит Николай украсява коледно корабче


- Ало, ало, здрасти Таня, какво правите в Гръчко?
- Украсяваме коледното корабче.
- Какво е това корабче?
- О, сега ще ти обясня...

...И тъй започна всичко, което оттука-нататък следва като текст.

* * *

Митрополит Николай се събуди в тихата Предколедна утрин и започна да се облича... Днес бе решил да не прави нищо друго, освен "по гръцки" да украсява Коледното корабче на св. Николай Мир-ликийски, вместо традиционната за северните народи елхичка, каквато в Гърция нямат. 

* * *


Те там, в Гръчко, въобще какво ли вече имат де?! Едни 1000 евро им поисках, а Вартоломей се направи, че не само не чу, а и въобще не даде сигнал, че ме знае!! Сетне поисках от папата, ама и той се оказа същият гъз, Боже, прости им! (виж "IV-ти път до Римската папа" от "Писма до папата"

* * *

Николай изми очи и зъбки, смръкна линия кокаин и глътна шепа амфети със сутрешната чаша бърбън. След това събу лилавите си нощни кюлоти и опъна по гладко епилираните си бедра дневните жартиери, които днес бяха кървавочервени в чест на празника, тъй като се канеше да украси корабчето си, облечен като Снежанка. След като бе напудрил носа си "отвътре" с кокаина, го напудри и отвън с с дамска пудра от пудриерта, подарена му от Александрийския еп. Генадий Стандзиуз, още докато оня беше в Пловдив, а те двамата - приятели. 

Николай въздъхна леко превзето, но и донейде искрено... 

Той беше решил веднъж да почерпи Генадиус с компанията на семинариста Сашко от Карнобат, като му го изпрати в хотела, затворен в огромна розова торта, чисто гол и в белезници, вместо подарък. Генадий обаче помисли, че това е просто торта, затова реши да забоде направо в нея вилицата, щом му я донесоха. Нещо отвътре пропищя "на умряло". Генадий отвори тортата и видя малчуганът да потрива със стегнатите си зад гърба в белезници ръце боцнатото си от вилицата дупе и да го гледа уплашено, мигайки с очи като малко зайче. Очите им се срещнаха и вплетоха, тъй се влюбиха необратимо... И направиха всебългарски църковен цирк с гоненките си из фоаетата на пловдивските хотели... Николай, който гласеше Генадий за преподавател в Пловдивската семинария, се принуди да го изгони от Пловдив.

Николай изпи още една водна чаша с бърбън, щото се разчувства... "Стигнеш ли върховете, вече нямаш приятели" помисли си той. След това съблече пясъчното си розово боди и нахлузи дантеления патешко-жълт сутиен, който напълни с вълма египетски памук отпреде в чашките, вместо цици.

Вие може би сте втрещени от изненадващо безвкусните цветови комбинации, описани до момента, но не забравяйте, че Пловдивският митрополит все пак е родом от Софийското село Горни Лозен, подобно на Бойко Борисов от Банкя и на Азис от Костинброд. И една Цеца от Петърч знам, като тях същата, само че истинска жена, но това е друга тема...  Затова не бива да продължавате да се учудвате, като ви кажа, че той преметна през кокалестите си рамене перелина в турско синьо с изрисувана на гърба й звезда в жълтеникаво-зелено - тип "електрик"

Започна да украсява корабчето.

На върха на мачта, вместо звезда, Николай сложи снимката на новия Старозагорски митрополит Киприян. Усмихна се мило, поглеждайки я и тихичко възкликна:

- Ой, на леля цигането сладко!

На самото платно, най-горното, залепи снимка на еп. Сионий... Погледна я, нищо не каза, сви очи, издаде сластно съскащ звук, присви се с десница между бедрата и стоя така клекнал, докато не отмина завладялата го бурно емоция по Ректора, която с обичайното си самообладание сподави до няколко телесни конвулсии. На средното платно на мачтата залепи две снимки една до друга - на новите епископи Яков и Герасим, погледна ги, не каза нищо пак, но разклати закачливо-предупредително пръст току под носовете им, издавайки неопределен звук, нещо като:

- Тю, тю, тю, тю...

За най-долното платно изпадна в недоумение чия снимка да залепи. Извади първо тази на "патриарха"... Помисли:

- Няма смисъл, - каза си гласно и хладно - той е еднодневка и не заслужава място на коледното ми корабче.

Извади тази на еп. Йеротей Агатополски.

- Верен докрай, ама... хетеросексуален мъж... Пфу!

И метна снимката му небрежно зад гърба си.

Следващата снимка беше на митр. Наум Русенски и приятелката му Боби Цацов - Маркизата. Погледна ги, устните му се свиха презрително:

- А тоя го направих митрополит аз и той реши, че ще е следващият патриарх вместо мен!!!

Хвърли снимката разгневен не нашега. 

Сетне извади тая на проф. Иван Димитров Желев от кутийката си със съкровища, останала там от времето, когато бяха още приятели и Желев се държеше с него почти бащински. Разгневи се ужасно, хвърли я пред краката си и започна да скача върху нея "трупешката" - с двата крака едновременно. Бутна и събори корабчето уж неволно.

Тогава, по предварително уговорен сигнал, в стаята влязоха тримата му охранители и го заналагаха с копринени камшици по гърба и дупето, крещейки:

- Лошо момиче, лоша Снежанка!!

А той, виещ от смесен с лека сладка болка екстаз, вдигна поглед към отсрещната стена, погледна портрета ми - моя именно - на Светльо Ангелов-Портос, който от години в цял ръст виси там и изпадна в няколкочасов множествен оргазъм.


П. П. /от Тодор от Асеновград и Таня Мускетарката/
Важно съобщение за митрополит Николай
Народът на Асеновград е готов да брои на митрополит Николай сумата от 10 000 лева, ако разкара от града поп Даньо и синчето му Стилиян, а и още толкова, ако върне отец Тодор на предишното му място.

12 коментара:

  1. Е, братя и сестри, аз като един редовен читател на блог Маран-ата мога да кажа, че направих и психологически профил на г-н Ангелов. Сюжетът с портретите се повтаря и накрая получих просветление, че когато С.А. е*е кака Н-лка всъщност си представя, че плющи Лудата владика! Е*и, С., е*и!

    ОтговорИзтриване
  2. Опазил Господ бе, той е с брада до пояс и очила на нацистки зъботехник от СС!!!... Просто си търся обеснения защо съм още жив или това, че не съм даже най-малкото жестоко бит... Почвам да подозирам, че е тайно влюбена в мене Леля Николета!

    ОтговорИзтриване
  3. Все повече се убеждавам че тоя сайт Мараната е списван от психично болни соросоиди, които имат за цел да оплюват православието и да отблъскват хората от вярата.

    ОтговорИзтриване
  4. Ха, че той Николчо през ден гуляе с масони като Гергов, а масони като Манджуков прави "църковни князе" по ноу-хау на масона-малтиец архим. Дионисий, после - ние сме били соросоиди... Митков, ти си пълна откачалка, брат.

    ОтговорИзтриване
  5. Ангелов, нямам предвид Николай,когото не харесвам и не искам да стане следващия патриарх, а това че тук постоянно се плюе по всичко православно и няма неоплют православен, бил той патриарха, митрополитите или епископите. Тук явно се изпълнява поръчка и то платена за дискредитиране на православието, благодарение на което България се съхрани като етнос, език и религия по време на робството и атеистичния комунистически режим. Не вярвам че плюете просто за кеф безплатно, а пари за това раздават само соросоидните фондации като Отровено общество, Хамерика за България и др.

    ОтговорИзтриване
  6. За какво ти е виновен Сорос бе, че синодът и попските редици се възпълниха с измет и че целият държавно-политически мутраж пали свещи, точейки зъби за църковните кинти и имоти?! Що го намесваш, щото е най-лесното обяснение за нещата за вкисналия ти конспиративен мозък ли?

    И напротив - тука е пълно (в блога) с хвалби за сръбски, руски и гръцки свещеници и архиереи, даже и за български понякога. И освен това няма пряка връзка между това, което Православието и Църквата са дали на българите и това, което БПЦ в момента е. Това не са едни и същи хора и клирици, като качество не е и същата институция и църква.

    Да замазваме реалността и да я кривим ще е единствено в услуга на твоето идеологически отровено и жадно за "бели" лъжи съзнание.

    ОтговорИзтриване
  7. Нарамис Дъртанян29 декември 2016 г. в 14:13

    Първо извади гредата от окото си пък после тръгвай да оправяш БПЦ.

    ОтговорИзтриване
  8. Почти съм сигурен, Гъзоблиз Севастиян, че това е един от двата библейски цитата, които си мислиш, че знаеш, щото вторият е всъщност италианската пословица "Лаком гъз, кървав нос".

    ОтговорИзтриване
  9. отец Питър Пан,с майка му масонка дето е минала всички професори,доценти и директори в софия окръг.Тя сама му препоръча масонството за да има връзки в синодалната мафия.Та стана на владиката слуга и купуваше му вазелин,беше му слуга

    ОтговорИзтриване
  10. дедото от северната епархия7 юни 2017 г. в 18:56

    аз незнам дали съм Цацов или Цацаров но бих сключил брак с този

    ОтговорИзтриване
  11. слави трифонов7 юни 2017 г. в 19:09

    аз съм педофил и тапак

    ОтговорИзтриване
  12. елф-пират, вече архимандрит21 април 2018 г. в 8:53

    Мен ме е срам от бизнесмените в расо.Обичам да седя на пейка и да гледам небето,никой няма картите,с които да ме спре.

    ОтговорИзтриване